Ledelse

Melissa Mulholland har siden august vært toppleder i it-selskapet Crayon, hvor hun tidligere var leder for Services & Solutions. Her fra SHE-konferansen i 2020.

– Jeg er en menneskeorientert leder

– Hvis du ikke har en organisasjon som tror på det du gjør som business, vil den ikke lykkes, sier Melissa Mulholland, den nye sjefen i Crayon.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Perspektiv kartlegger årlig toppledere og lederskifter i de 50 største selskapene på Oslo Børs.

I år er det tre nye kvinner inne på lista. Melissa Mulholland er en av dem.

Melissa Mulholland rykket opp til topplederstillingen i it-selskapet Crayon Group Holding i august, etter å ha vært selskapets Chief Services & Solutions Officer i seks måneder og midlertidig konsernsjef i et halvt år.

Hun flyttet til Norge og ble ansatt i selskapet etter 12 år i Microsoft, hvor hun ledet den globale strategien og forretningsutvikling for skytjenester i bedriftsmarkedet.

– Hvordan vil du beskrive overgangen fra andre lederroller til toppleder-rollen? Hva er den største forskjellen?

– Jeg har i mange år vært rådgiver for andre toppledere i teknologiselskaper i tematikken hvordan lede og drive lønnsom virksomhet i skyen. Jeg er glad for å ha denne erfaringen når jeg nå selv er CEO; det har gitt meg unik innsikt i viktigheten av å bygge sterke team med basis i en bærekraftig kultur. Å fortsette å levere stor vekst og lønnsom business er viktig for en sunn businessmodell; med et team med klarsyn nok til å lykkes og et fokus på hva som er riktig for kunden.

– Jeg tror at dette er den største forskjellen, fordi jeg er en menneskeorientert leder. Jeg er vant til å ha omsorg for teamet mitt, og nå er teamet mitt hele organisasjonen. Det er viktig at jeg holder fokus på organiasjonen, mens jeg leder ut fra en fortsatt-vekst-strategi.

Jeg er vant til å ha omsorg for teamet mitt, og nå er teamet mitt hele organisasjonen.

– Hva har vært de viktigste oppgavene for deg som ny toppleder?

– Jeg tror virkelig på at mennesker er vår viktigste ressurs. Jeg referer ofte til Peter Druckers sitat «culture eats strategy for breakfast». Hvis du ikke har en organisasjon som tror på det du gjør som business, vil den ikke lykkes. Strategi alene vil ikke levere gode resultater.

– Det er langt flere menn enn kvinner som er toppledere i de 50 største selskapene på Oslo Børs, men i år viser tallene at det er flere kvinner som er ledere på dette nivået enn noen gang. 9 av de 50 selskapene ledes av en kvinne. Hva tenker du om tallene?

– Det er fantastisk at vi ser en forbedring, men vi er ikke der vi burde ha vært. Vi må jobbe aktivt og bevisst for å støtte kvinner i ledende stillinger.

– I Crayon har jeg kontinuerlig fokus på å øke kvinneandelen blant lederne og på å bygge karriereplaner som støtter oppunder en vekst i antallet kvinnelige ledere i selskapet. Jeg sitter også i styret i SHE, og ser hvordan det er til fordel for alle når selskapene jobber aktivt og bevisst med disse problemstillingene – og mangfoldet øker.

Powered by Labrador CMS