Ledelse

Nesten halvparten av ledere bruker intuisjon framfor data

Bommer på halvparten av prognosene.

Publisert Sist oppdatert

43 prosent av 750 spurte internasjonale ledere innen finans, analyse og økonomi innrømmer at de baserer finansiell planlegging og prognoser på intuisjon fremfor data.

Det viser undersøkelsen til Tata Consultancy TCS 2021 Global Finance Leadership Study.

Rundt 50 prosent av respondentene svarte at egne kortsiktige prognoser regelmessig viser seg å være feil. Samtidig sier kun 54 prosent at deres økonomiavdeling har tilstrekkelig kompetanse innen risikovurdering.

Ifølge Tata er det en liten gruppe på 6 prosent som er i forkant av utviklingen og fortjener beskrivelsen «trendsettere».

Disse har gode digitale ferdigheter, de jobber mer agilt og bruker i større grad kunstig intelligens og maskinlæring i sine økonomiavdelinger. Gjennomgående presterer de bedre på fleksibilitet, effektivitet og investering i ny teknologi og nye metoder.

  • 9 av 10 Trendsettere (91 %) sier at de kan omfordele ressurser raskt ved behov. Mindre enn halvparten (48 %) av Følgerne kan si det samme.

  • 78 % av Trendsetterne tror de kan utvikle budsjetter effektivt, sammenlignet med bare 43 % av Følgerne.

  • 83% av Trendsetterne sier at de planlegger å øke investeringene i kunstig intelligens og maskinlæring i løpet av det kommende året, sammenlignet med 55 % av Følgerne.

Planlegger å øke teknologiinvesteringer i 2022

Til tross for varierende strategier, er behovet for finansiell planlegging og sviktende finansielle prognoser drivende for bedrifter over hele verden til å øke investeringen i ny teknologi:

  • 69 % av alle respondentene sier at de planlegger å øke investeringene sine i skybaserte løsninger i løpet av de neste 12 månedene, mens 63 % sier at de allerede har økt investeringene det siste året.

  • 67 % planlegger å øke investeringene i data og analyse i løpet av det neste året, mens 61 % sier de allerede har økt investeringene i data og analyse de siste 12 månedene.

Bedrifter kan få mye ut av teknologien og innsikten som følger med gode digitale investeringer. Ved å gjøre en skikkelig innsats for å utnytte sine digitale investeringer, kan bedrifter bli mer tilpasningsdyktige, skalerbare og proaktive, og dermed i stand til å håndtere hva enn slags utfordringer og muligheter som dukker opp fremover. Dette gjelder også for de som har ansvar for selskapets finans, analyse og økonomi, sier Rajan Maheshwari, landssjef for TCS i Norge, i en kommentar.

Om undersøkelsen

TCS sin 2021 Global Financial Leadership Study benyttet svarene fra 750 ledere innen finans, analyse og økonomi, som jobber i selskaper med årlige inntekter på over 5 milliarder dollar. Respondentene representerer en rekke bransjer, inkludert energi og ressurser, helsevesen, reiseliv og turisme, teknologi, forsikring, finansielle tjenester og industriteknikk. Respondentene kommer fra ni land: USA, Storbritannia, Tyskland, Canada, Holland, Sveits, Australia, India og Japan.

Du kan laste ned hele rapporten her:

Powered by Labrador CMS