Ledelse

Ledere og mellomledere i Nike oppfordret ansatte til å ignorere alt ansvar på jobben for å ta vare på sin mentale helse.

Nike gir ansatte en uke fri for å ivareta sin mentale helse

Sportsgiganten har gitt sine kontoransatte i USA en uke fri for å roe ned og komme seg etter et stressende år med pandemi.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Klesmerket Nike gjør som dating-appen Bumble og gir sine ansatte ekstra fri under koronapandemien, skriver The Guardian.

Arbeidstakere ved hovedkontoret i Oregon ble denne uke oppfordret til å komme seg ut av jobbmodus fram til fredag.

Ledere og mellomledere i selskapet oppfordret ansatte til å ignorere alt ansvar på jobben for å ta vare på sin mentale helse.

Prioritere psykisk helse

«Ta dere tid til å slappe av, stresse ned og bruk tid sammen med deres nærmeste. Ikke bruk tiden på jobb. Det å ta seg fri for å roe ned og slappe av etter en så ekstraordinær periode er nøkkelen til å prestere bra og holde seg i vater», skrev markedssjef Matt Marrazzo på LinkedIn.

Han anerkjente at det siste året hadde vært tøft og at alle ansatte hadde gjennomgått en traumatisk hendelse.

Nike blir dermed en av flere bedrifter som tilbyr sine ansatte ekstra fri for å hindre utbrenthet forårsaket av hjemmekontor, konstante videomøter og problemer med å separere jobb og fritid.

I juni ga grunnleggeren av dating-appen Bumble, Whitney Wolfe Herd sine 700 ansatte en ekstra uke fri for å stresse ned.

Dette skjedde like etter det globale selskapet Citigroup forbød videomøter på fredager for å hjelpe ansatte å bryte løs fra den pandemiske arbeidshverdagen i mars. Selskapet innførte en egen fridag 28. mars slik at alle ansatte kunne ta en dag for å omstille seg.

Powered by Labrador CMS