Ledelse

Manager i Manchester United, Ole Gunnar Solskjær, har fått litt å tenke på.

Ole ved roret

Kun to United-managere i historien har sanket flere poeng per kamp enn Ole Gunnar Solskjær.

Publisert Sist oppdatert

Siden Ole Gunnar Solskjær tok over som manager i Manchester United har fansen sunget «Ole´s at the wheel» hver gang de feirer. Og lenge hadde de også mye å feire. Solskjærs poengsanking er bare slått av to tidligere United-trenere. Men i det siste har lagets prestasjoner vært svake. Nå er det motstandernes fans som synger at Ole står ved roret.

Ifølge nettstedet 90min.com som har hevder å ha kilder internt i Manchester United, er Alex Ferguson, som har holdt sin hånd over Solskjær uten å ha offisiell styreplass, «sjokkert og skuffet over tapet av form», og han skal ha vanskelig for å se en fremtid med Solskjær på topp.

Nettstedet skriver videre at selv om det ikke var uttalte forventninger om at klubben skulle ta titler i år, vil alt annet enn fjerdeplass eller bedre bli sett på som en enorm skuffelse. Fjerdeplassen er viktig siden den gir mulighet for spill i Champions League.

Akkurat nå har Manchester United 30 prosent sjanse til å kvalifisere seg for Champions League, ifølge FiveThirtyEight som med dataanalyse anslår at United tar femteplassen med 62 poeng i år, to poeng bak West Ham på fjerde og hele 23 poeng bak byrival Manchester City som modellen spår som vinner.

Men ser man på listen over alle mangerne til Manchester United, er det klart at Solskjær resultater ikke er så verst. Kun Alex Ferguson og José Mourinho har sanket flere poeng per kamp. Fergusons poengsanking er enda mer imponerende når man tar med i betraktningen at han ledet laget i 1500 kamper. For Solskjær er det viktig å vinne kamper. Det gir alburom til å gjennomføre mer langsiktige planer. Men for fansen er det trolig bare troféer som betyr noe.

Powered by Labrador CMS