Ledelse

Konsernsjef Marc Benioff twitret at «hvis du vil flytte, hjelper vi deg med å forlate Texas» og delte nyheten på sin Twitter-konto.

Salesforce tilbyr å hjelpe ansatte i Texas med å flytte etter ny, radikal abortlov

Hvis Salesforce-ansatte og deres familier er bekymret for tilgangen til helsehjelp rundt en graviditet, vil selskapet hjelpe dem med å flytte til en annen stat.

Publisert Sist oppdatert

1. september trådte den nye abortloven i Texas i kraft. Den tilsier at kvinner ikke kan ta abort etter uke seks i svangerskapet. De fleste kvinner vet ikke at de er gravide innen denne tiden.

Loven sier også at enhver borger i staten har muligheten til å saksøke kvinnen, leger, helsepersonell eller de som hjelper kvinnen med å bidra til at aborten blir gjennomført.

Det kan gjelde taxi som tar kvinnen til en klinikk eller andre som informerer om hvor det mulig å gjennomføre abortene.

Loven gir ikke unntak til kvinner som har vært utsatt for voldtekt og incest. Torsdag forrige uke saksøkte justisdepartementet Texas for loven.

I USA har den globale teknologigiganten Salesforce tatt en mer aktiv rolle enn mange andre bedrifter når det gjelder å kjempe imot lovgiving i forskjellige stater som diskriminerer bestemte grupper mennesker eller innskrenker kvinners rett til å bestemme over egen kropp.

Hjelp med å flytte

På fredag sendte ledelsen i Salesforce ut en melding på intranettet Slack hvor de annonserte at de ville hjelpe ansatte og deres familie til å flytte dersom de var bekymret for tilgangen til forsvarlig helsehjelp i lys av den radikale og innskrenkede abortloven.

«Denne loven påvirker mange av oss direkte, spesielt kvinner. Spørsmålene som stilles, er utrolig personlige,» sto det i meldingen som CNBC har omtalt.

Selskapet tok i meldingen ikke stilling til loven, men skrev videre at de anerkjenner og respekterer at alle har forskjellige holdninger og perspektiver.

«Som selskap står vi sammen med alle våre kvinnelige ansatte og i resten av verden,» skrev selskapet.

Når det var sagt, informerer Salesforce at de vil hjelpe ansatte og medlemmer av deres nærmeste familie å flytte dersom de er bekymret for tilgangen på helsehjelp i hjemstaten Texas.

Konsernsjef Marc Benioff twitret at «hvis du vil flytte, hjelper vi deg med å forlate Texas. Ditt valg» og delte nyheten på sin Twitter-konto.

Ohana if you want to move we’ll help you exit TX. Your choice.❤️https://t.co/y5IKpm5fNs

Stoppet diskriminerende lovforslag

Dagens Perspektiv har tidligere skrevet om at Salesforce har bidratt til å stoppe lovforslag som har som mål å innskrenke folks rettigheter i bestemte stater som Indiana, Georgia og North Carolina.

For noen år siden ble det lagt frem et lovforslag i Indiana om ville gjort det lovlig å diskriminere folk fra LGBTQ-samfunnet i arbeidslivet.

– Vi var det største teknologiarbeidsgiveren i staten og dersom dette lovforslaget ble gjennomført, kom vi til å flytte driften vår til en annen stat, sa leder innfasingsprosessen av nye medarbeidere i det globale selskapet Salesforce, Jody Kohner, til DP i 2019.

Lovforslaget gikk ikke gjennom.

Powered by Labrador CMS