Ledelse

En av årets nye toppsjefer er Nils K. Selte (t.v.) i Orkla. Her sammen med styreleder Stein Erik Hagen.

2022: Dette er sjefene som kom og gikk

Adevinta, Orkla, SalMar og Scatec var blant selskapene som fikk ny toppsjef.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Perspektivs årlige kartlegging av utskiftningene av toppsjefer i de 50 største selskapene på Oslo Børs viser at det i 2022 var syv lederbytter. Lenker til flere artikler om lederskiftene finner du nederst.

Dette er sjefene som kom og gikk:

Adevinta

Rolv Erik Ryssdal (60), som har vært i Schibsted-systemet i 30 år, har vært sjef for Adevinta-sjef siden oppstarten av selskapet. I februar varslet han sin avgang. Ny sjef, fra 15. august, er Antoine Jouteau. Han var sjef for Adevintas franske business, leboncoin.

UT: Rolv Erik Ryssdal INN: Antoine Jouteau Foto Mariam Butt / NTB (t.v) og Adevinta (t.h)

NEL

I 2021 meddelte Jon André Løkke at han ønsket å gå av som konsernsjef, ifølge en børsmelding fra NEL. Hydrogenselskapet hentet sin nye toppsjef hos Q-free. Sjefen der, Håkon Rypern Volldal, som tidligere også har sittet i ledergruppa i Tomra, overtok 1.juli i år.

UT: Jon André LøkkeINN: Håkon Volldal Foto Nel

Orkla

Jaan Ivar Semlitsch gikk på dagen som Orkla-sjef i april, etter å ha hatt jobben siden 2019. Inn som ny sjef kom Nils K. Setle, sjefen for eier Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica. Det er varslet at Setle skal gjennomføre en omfattende omstrukturering av Orkla.

UT: Jaan Ivar SemlitschINN: Nils K. Selte Foto Gorm Kallestad / NTB (t.v) og Thomas Brun, NTB (t.h)

SalMar

Gründer Gustav Witzøe gikk av som toppsjef, og ble styreleder. I mai overtok Linda L. Aase, som hadde vært konserndirektør i Aker Solutions, men allerede i slutten av oktober sluttet hun. Ny sjef er Frode Arntsen, som var konserndirektør for industri og salg i SalMar.

UT: Gustav WitzøeMELLOMSPILL: Linda Litlekalsøy AaseINN: Frode Arntsen Foto SalMar (t.v), Marit Hommedal / NTB (midten) og SalMar (t.h)

Scatec ASA

Raymond Carlsen (66), gikk av som toppleder etter 13 år i solenergi-selskapet. Etterfølgeren ble hentet fra egne rekker. Det er Terje Pilskog, sjefen for prosjektutvikling, som har rykket opp og blitt konsernsjef.

UT: Raymond CarlsenINN: Terje Pilskog Foto Terje Pedersen / NTB (t.v) og Scatec (t.h)

Seadrill Ltd

Finansdirektør Stuart Jackson ble satt på som toppsjef i 2020. Det har pågått restrukturering og opprydning etter krise og konkursbeskyttelse (amerikansk lovgivning). Ny sjef er Simon William Johnson, som lang erfaring fra bransjen; fra flere selskaper.

UT: Stuart JacksonINN: Simon William Johnson Foto LinkedIn (t.v) og Seadrill (t.h)

Wallenius Wilhelmsen

Craig Jasienski gikk på dagen i mars i fjor, uten at selskapet opplyste hvorfor. Torbjørn Wist, finansdirektøren, gikk inn som midlertidig konsernsjef, inntil Lasse Kristoffersen - som var konsernsjef i Torvald Klaveness - tiltrådte som ny toppsjef.

UT: Torbjørn WistINN: Lasse Kristoffersen Foto Wallenius Wilhelmsen
Powered by Labrador CMS