Foto

Utvelgelsen av CEO of the month og blomsteroverrekkingen i Adecco. Foto: Adecco

­27-åring blir toppleder i Adecco i en måned

Publisert: 5. mai 2022 kl 07.23
Oppdatert: 5. mai 2022 kl 08.17

CEO for One Month ble startet opp i kjølvannet av finanskrisen som et svar på økende ungdomsarbeidsledighet, som dessverre er like aktuelt i dag etter pandemien.

Avgjørelser som har innvirkning på de som er unge i dag blir tatt av middelaldrende mennesker som ikke vil måtte sitte igjen med konsekvensene. Mye av hensikten med programmet er å vise resten av næringslivet at det er mulig å la ungdom ta avgjørelser og delta.

– Jeg har innsett at jeg aldri ville fått den i kampen med disse unge ledertalentene, sier Adecco Group Norges konsernsjef Torben Sneve.

Etter en lang og krevende rekrutteringsprosess vart det 27 år gamle Sigurd Longva som trakk det lengste strået og som skal skygge Sneve gjennom juni måned.

– Jeg er utrolig takknemlig for tilliten. Det har vært en tøff seleksjonsprosess, men nå gleder jeg meg veldig til juni, og å kunne ta del i Adecco Groups arbeid for et bærekraftig, fremtidsrettet jobbmarked for alle, sier Longva.

Kompleks lederrolle

Seieren innebærer at Longva i juni kommer til å skygge Adecco Groups nåværende konsernsjef Torben Sneve, og samarbeide tett med han i arbeidet som inngår i topplederrollen.

Saken fortsetter under annonsen

Longva får ansvaret for et antall egne prosjekter, og får innblikk i og erfaring rundt hva det innebærer å være konsernsjef for et stort selskap med globalt nærvær.

Foto

Sigurd Longva heter Adecco Group Norges nye konsernsjef for juni måned 2022. (Foto: Adecco)


– Som administrerende direktør må jeg også hele tiden utfordre meg selv til å tenke nytt når verden og forholdene endrer seg. Ved å få ny administrerende direktør én måned i året utfordres både mitt og hele selskapets tankesett. Jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen Sigurd og lytte og lære av ham, sier Sneve.– Dagens lederrolle er kompleks, du må både kunne tenke kortsiktig om gode økonomiske resultater og ta langsiktige og bærekraftige beslutninger. I denne prosessen har vi derfor sett etter en person som vi tror kan lede i en verden som er i konstant bevegelse, sier Torben Sneve og fortsetter:

Konsernsjefen understreker at personen som blir valgt får ekte tillit og pakt. Tidligere har de utvalgte unge ledertalentene hatt egne prosjekter som har landsdekkende innvirkning på organisasjonen. Vedkommende er også med Sneve i alle møter og i alle avgjørelser

Longva skal blant annet lede flere toppledermøter med Adeccogruppens nasjonale konsernledelse og jobbe med sine konkrete fagområder fra studier, samt bygge opp kunnskap og erfaring for videre karriere.

Bakgrunn for CEO for One Month

  • Det er 11. år på rad at Adecco Group Norge kårer en «CEO for One Month»

  • Initiativet startet i kjølvannet av finanskrisen for å imøtekomme den voksende arbeidsløsheten blant unge, og gi unge en plattform for å nå sitt potensial og bygge relevant erfaring. Formålet var å ruste både Adecco Group og unge mennesker med det lederskapet vår foranderlige verden behøver – noe som er like relevant i dag som da

  • Vinneren får skygge Adecco Group Norges konsernsjef Torben Sneve gjennom juni måned 2022, og får en månedslønn på 100 000 kroner

  • I tillegg konkurrerer vinneren mot andre lands CEO for One Month i Adeccos øvrige markeder om muligheten til å skygge Adecco Groups globale konsernleder Alain Dehaze til høsten.

Erfaring fra Forsvaret

Saken fortsetter under annonsen

Longva har en bachelor i Logistics and Resource Management fra Sjøkrigsskolen og har lang erfaring fra Forsvaret, blant annet som Finance Officer og Løytnant, og har tidligere hatt et internship i Storebrand knyttet til innovasjon.

Det var ingen tvil i juryen om at det var Sigurd som fortjente rollen som konsernsjef for en måned i et av Norges ledende selskap innen rekruttering, bemanning og HR.

– Longva er en veldig reflektert person, som allerede har mye ledererfaring gjennom sin karriere i Forsvaret. Han har levert utrolig sterkt gjennom alle intervjurunder og øvelser. Han imponerte oss veldig med presentasjonene sine og i etiske spørsmål, sier Sneve.

Foto

– Dagens lederrolle er kompleks, du må både kunne tenke kortsiktig om gode økonomiske resultater og ta langsiktige og bærekraftige beslutninger, sier konsernsjef Torben Sneve. (Foto: Adecco)

Longva starter i jobben i juni, og vil motta en månedslønn på 100.000 kroner. I tillegg konkurrerer Sigurd mot CEOs for One Month fra Adeccos andre markeder og land om muligheten til å skygge Adecco Groups globale leder Alain Dehaze til høsten.

– I en verden som forandrer seg raskere enn noen gang trenger vi de aller beste lederne for å skape et bærekraftig samfunn for fremtiden. Modige unge ledere som tør å tenke annerledes er oppskriften, sier Sneve.

Han forklarer at Adecco alltid har hatt troen på de unge, og det er et hav av ledertalenter der ute som må få sjansen til å prøve seg. Sommerjobben gir dem muligheter, samtidig som organisasjonen lærer enormt mye av dem.

Saken fortsetter under annonsen

– De gir oss verdifull kunnskap til å forstå hvordan fremtidens ledere tenker. Dette er en av Norges hardeste rekrutteringsprosesser, og alle som går til finalerundene vil ha et minne for livet. Jeg er jo tross alt heldig som allerede har denne jobben. Jeg har innsett at jeg aldri ville fått den i kampen med disse unge ledertalentene.