Ledelse

­Går av som toppsjef i XXL etter uenighet

Pål Wibe går av som administrerende direktør i XXL etter uenighet om prioriteringer og veien videre for selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Styret i XXL ASA har i dag blitt enig med Pål Wibe om at han fratrer som administrerende direktør fra 1. september 2022.

– Styret og jeg har hele veien vært enige om den strategiske retningen, men vi er uenige om implementering og hvilke prioriteringer som er viktigst for XXL akkurat nå. Jeg har hatt en åpen og god dialog med styret, og begge parter har kommet til at det er riktig å skilles på vennskapelige vilkår, sier Pål Wibe i en børsmelding.

Han fortsetter i CEO-rollen til senere i høst og vil også være tilgjengelig for XXL en stund etter dette.

– Til tross for pandemien har det vært en glede å lede XXL de siste to årene. Vi har hatt resultatvekst samtidig som vi har gjennomført flere strategiske prosjekter. Jeg er stolt over det vi har fått til som lag. Jeg ønsker alt det beste for XXL og tror XXL-konseptet vil lykkes også fremover, sier Wibe.

Rekruttere etterfølger

Wibe fortsetter i administrerende direktør-rollen til slutten av august. Han vil ha ansvar for den daglige driften og samtidig sørge for god fremdrift på XXLs strategiske endringsprogram.

Etter dette vil Wibe være tilgjengelig for XXL frem til slutten av 2022 for å sikre en god overlevering til neste administrerende direktør.

Styret vil umiddelbart starte prosessen med å rekruttere Wibes etterfølger.

– Styret er takknemlig for Påls imponerende og energiske innsats for XXL gjennom hele pandemien og frem til i dag. XXL er i dag et bedre selskap enn det var for to år siden da Pål begynte i selskapet som administrerende direktør, sier styreleder Hugo Maurstad i børsmeldingen.

– Sammen med en dyktig ledergruppe har Pål bygget en robust organisasjon og utviklet XXL på flere viktige områder. Vi er nå godt posisjonert for å ta markedsandeler og styrke vår lønnsomhet i årene som kommer. Styret ser frem til å samarbeide med Pål for å sikre en smidig overgang, mens vi søker etter en ny leder for å videreutvikle dette flotte selskapet.

Powered by Labrador CMS