Hvordan introdusere seg selv i et jobbmøte

Introdusere deg selv i et møte? Legg en enkel plan. 

Foto

Istock / pixelfit

Hvordan introdusere deg selv på en enkel måte i møter

Publisert: 24. november 2022 kl 08.28
Oppdatert: 24. november 2022 kl 08.28

­LEST OM LEDELSE. I slike situasjoner er det fort gjort å gå i den fellen at man straks begynner å tenke på hva man selv skal si, og ikke får med seg det de andre sier.

Coachen Andrea Wojinicki skriver i et innlegg på nettsidene til Harvard Business Review at det er vanlig å bli stresset i slike situasjoner, og at hemmeligheten er å lage seg noen enkle rammer.

Tenk nåtid, fortid og fremtid, råder hun.

Tre knagger å henge introduksjonen på

  • Nåtid
    Hva du sier, vil selvfølgelig avhenge av situasjonen og personene som er der. Men hvis du er i tvil, start med å fortelle hva du heter og hvilken tittel du har / hva du driver med. Hvis det passer, kan du kort si noe om et prosjekt du holder på med, hvor du har ekspertisen din og/eller hvor du er lokalisert.

  • Fortid
    Etter du har fortalt hva du driver med nå, kan du legge til at par setninger om bakgrunnen din. Det være seg utdanning, tidligere prosjekter og/eller arbeidsgivere, og noe du har oppnådd.

  • Fremtid
    Avslutt med å vise at du er engasjert i det som skal skje. Du kan fortelle at du er interessert i temaet dere diskuterer/ jobben du har søkt på / prosjektet dere skal i gang med.

 

Senk skuldrene

Ved å bruke knaggene nåtid, fortid og fremtid, kan du lettere presentere deg på en god måte, mener Andrea Wojinicki.

Og – ved å tenke på denne måten, unngår du kanskje også at du blir så stresset at du glemmer å lytte til det de andre har å si.

Saken fortsetter under annonsen