Helene Helmikstøl (tvillingsøster til vinner av EY Entrepreneur Of The Year sin hovedpris og kategoripris Young - Jonas Helmikstøl fra Easee) mottar en av prisene, som stedfortreder for broren sin. Caspar Mariero-Klees, også fra Easee, står ved siden av.
Foto
Bård Gudim
EY Entrepreneur Of The Year-finalen

Jonas Helmikstøl i Easee til topps

Publisert: 27. januar 2022 kl 22.39
Oppdatert: 28. januar 2022 kl 08.16

Ni finalister kjempet om den prestisjetunge utmerkelsen EY Entrepreneur Of The Year 2021. Finalistene kom fra et bredt spekter av næringer, og ble alle bedømt ut ifra de samme globale kriteriene: Entreprenørånd, lønnsomhet, strategisk og bærekraftig virksomhetsutvikling, innovasjon, internasjonal konkurranseevne samt personlig integritet og påvirkningskraft.

Jonas Helmikstøl fra Easee i Sandnes ble utropt til Norges-vinner i år på et arrangement torsdag kveld. Easee produserer elbilladere med smart-teknologi for hjemmebruk som automatisk tilpasser seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett.

Helmikstøl vant også i kategorien Young, mens Øyvind Bakke, Stig Kalvenes og Vidar Rabben fra Bergen-selskapet Fjord Maritime vant kategoriprisen Scale-up. Fjord Maritime er en teknologibedrift innen elektrifisering og digitalisering av havbruksnæringen. Frank Holm og Anders Aas fra Tønsberg-selskapet  Revac vant Sustainability-kategorien.  Revac videreforedler elektronisk avfall til verdifulle råstoffer i mekaniske prosesser for effektiv og sikker gjenvinning.

- Helmikstøl og Easee har hatt en imponerende utvikling siden etableringen i 2018, som ble belønnet med hele to priser på årets landsfinale. VI ønsker lykke til i den internasjonale finalen i Monaco i juni!, sier partner og nasjonal leder for EY Entrepreneur Of The Year, Ina K. Rosenberg.

I juryens begrunnelse for Helmikstøl som Norges-vinner av hovedprisen, står det at «vinneren har gjennom personlig engasjement, god timing og annerledes tenkning evnet å skape en innovativ og grønn virksomhet med solid internasjonal tilstedeværelse. Vinneren har vist god evne til å se og posisjonere seg for nye markeder, å være i forkant av teknologien samtidig som det menneskelige og bærekraft ivaretas. Virksomheten har hatt en enorm økonomisk utvikling, og de er godt posisjonert for videre vekst.»

- Jonas Helmikstøl er en vekstskaper som på svært kort tid har bidratt til et sterkt grunnlag for videre satsning på elbiler - både i og utenfor Norge. Nye, grønne næringer er avhengige av slike kreative hoder – som ser muligheter i markeder på vei opp, og markeder som trenger nye perspektiver, sier Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA, juryleder for EY Entrepreneur Of The Year Norge.

De ni finalistene var: Lars Christian Dahle (Dignio, Fredrikstad), Karl Munthe-Kaas (Oda, Oslo), Frode Nilsen (Rana Gruber, Mo i Rana), Frank Holm og Anders Aas (Revac, Tønsberg), Jonas Helmikstøl (Easee, Sandnes), Lars Helge Helvig (Valinor, Stavanger), Jakob Vignes Årsvold (Årsvoll Gård/Bergknapp, Sandnes), Christer Nordvik (FotMob, Bergen) og Øyvind Bakke, Stig Kalvenes og Vidar Rabben (Fjord Maritime, Bergen).

Saken fortsetter under annonsen