Ledelse

Karita Bekkemellem: – Kobler best av gjennom aktivitet

– Som leder er det også viktig å respektere at ikke alle har ferie samtidig og at de også må få svar hvis det er noe de trenger fra meg, sier administrerende direktør i Legemiddelindustrien.

Publisert Sist oppdatert

­I år blir det nok en del jobbing for den tidligere barne- og familieminister, da hun ikke tar ut så mye ferie akkurat denne sommeren.

– Vi er midt i etableringen av NHOs nye landsforening, NHO Geneo. Men jeg prøver ellers å være god til å koble av i løpet av ferier, selv om jeg iblant må ta de viktigste henvendelsene, som for eksempel hvis media ringer, eller hvis noen kolleger trenger meg.

– Det er viktig å koble av når man har ferie, men som leder er det også viktig å respektere at ikke alle har ferie samtidig og at de også må få svar hvis det er noe de trenger fra meg, sier hun.

I år blir det «som vanlig» noen turer til hytta i Sverige på topplederen i Legemiddelindustrien (LMI).

– Der er det helt fantastisk å være, og jeg finner virkelig roen der med lange turer i herlige omgivelser.

– Hvordan kobler du av i sommer?

– Jeg liker å gå lange turer med mannen min, eller dra på sykkelturer sammen, båtturer. Jeg liker å holde meg aktiv. Det er også gjennom aktivitet at jeg får best koblet av.

– Det har jeg i grunnen likt siden jeg var liten og gikk i fjellene i Romsdalen. Det å bruke naturen er en deilig måte for meg å koble av på.

På øret går det mye i radio og nyheter. Hun har også hørt på litt krimpodcaster, men innrømmer at hun er mest en radio-person.

– Jeg er litt nybegynner på podcast-markedet, så jeg vil heller si at hvis noen har gode tips til meg, så får de gi meg dem.

– Hva må være på plass for at det skal bli en bra ferie for deg?

– Mannen min, barna mine, gode venner, sykkelturer, avslapping på hytta i Sverige. Da begynner feriebrikkene å falle på plass.

Sommerpraten
Saken fortsetter under annonsen
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('js-dfp-tag-dagensperspektiv_no_article_2'); });
Powered by Labrador CMS