Ledelse

En ansettelse er selvsagt ikke ferdig når kandidaten underskriver kontrakten, skriver Frode Dale. Foto: Demaerre / iStock Photos

Mange medarbeidere? Her er tre husketeknikker

Det er en fordel at du som leder husker hva medarbeiderne dine heter.

Publisert Sist oppdatert

Og at du vet litt om noen holdepunkter i livene deres; også utenom jobben.

Men hvis du har mange medarbeidere kan tingene gå i surr.

Det svenske bladet Chef har tatt for seg noen husketeknikker som hukommelsesmesteren Martin Nilsson har beskrevet i sin nye bok «Det andra minnet. Om hjärnforskning, minnespalats och konsten att komma ihåg».

De beskriver det som at han lager et «filsystem» i hodet, der detaljene følger med inn. Her er tre av teknikkene:

  • Navn. Når du skal huske et navn, kan det være lurt å finne noen assosiasjoner/sammenhenger som skaper sterkere koblinger. Isabel kan kanskje assosieres med «is». Lasse minner om ordet «lasso». Det viktigste er ikke hva du tenker, men at du skaper noen flere tanker rundt det du gjerne vil huske, skriver Chef.

  • Sted. Men hvor skal vi lete når vi skal huske det vi frykter å glemme? En velkjent husketeknikk er å tenke at du plasserer den eller det du skal huske på et bestemt sted. Isabel? Henne kan vi plassere i stuen hjemme. Og Lasse? Han kan stå på kjøkkenet.

  • Bilder. Ved å tenke i bilder når du skal huske ting, komprimerer du informasjon. Istedenfor å huske at den nye vikaren heter Isabel, kan du se for deg at Isabel står ved et vindu hjemme i stuen hos deg og spiser en stor is. Se det for deg. Dette bildet er lettere å huske enn navnet isolert.

Powered by Labrador CMS