Ledelse

Marianne Döös er professor emiritus ved Stockholms universitet. Foto: Helena Karlson

Ser både fordeler og ulemper

Professor emeritus Marianne Döös ved Stockholms universitet har forsket på delt lederskap i mer enn 20 år. Hun ser både fordeler og ulemper ved en slik ledelsesmodell.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Döös har delt lederskap blitt ganske vanlig i Sverige, men det er vanskelig å si med sikkerhet hvor vanlig det er dels fordi det finnes en rekke ulike former for delt lederskap, og dels fordi det ikke er en allment akseptert enighet om hva definisjonenen delt lederskap er. Hennes forskning viser at det er flere fordeler med delt lederskap mellom ledere.

– Våre egne studier har ofte vist fordeler av følgende slag, forutsatt at det er et velfungerende delt lederskap, sier hun til Dagens Perspektiv og ramser opp følgende: Bedre kvalitet og lønnsomhet, bedre beslutninger, mer tilgjengelighet som ledere, at de føler seg bra selv, og at de har det mer moro og er mer fornøyde.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS