Ledelse

Danmarks trener Jesper Jensen, under årets EM-finale mot Norge i Slovenia.

Som ny landslagstrener viste Jesper Jensen spillerne sin egen personlighetstest

Deretter begynte treneren å fortelle om ting han selv ikke er flink til.

Publisert Sist oppdatert

Lest om ledelse. Seansen fant sted da Jensen som ny landslagstrener for først gang hadde det danske kvinnelandslaget i håndball samlet til trening sommeren 2020, skriver ledestof.dk.

«Jeg fortalte blant annet at min introverthet gjør at jeg ikke er særlig god i selskaper eller med mange mennesker, og at jeg faktisk ikke hadde lyst til å stå foran spillerne akkurat da, fordi jeg var litt usikker», sier Jensen i et portrettintervjuet om ledelse hos det danske nettstedet.

Trengte tillit – fort

Mange vil kjenne igjen Jesper Jensen fra tv-bildene fra årets håndball-EM, der Jensen ledet det danske laget frem til en solid prestasjon i finalen; der de tapte med to mål mot Norge.

Og det var en hensikt med den utradisjonelle introduksjonen Jensen bestemte seg for å gå for sommeren 2020.

På grunn av pandemien hadde to treningssamlinger blitt avlyst, og dermed hadde han kort tid på seg til å få laget til å fungere fram mot EM i desember samme år.

Jensen tenkte at for å få tillit som trener, var det viktig at laget kjente ham. All den tid han introvert, visste han også at dette kunne ta lang tid – mens det i denne situasjonen var det avgjørende at det skjedde raskt.

Ville skape trygghet

Han valgte derfor å fortelle at han ikke er en særlig utadvendt person, og at det ikke er naturlig for ham å bare gå bort og snakke med alle mennesker. Med dette håpet han å ta bort noe av den utryggheten han sier kan oppstå, hvis folk ikke vet at dette skyldes at han rett og slett ikke er særlig flink til den slags.

«Samtidig ville jeg gjerne åpne opp for at vi også kunne snakke med spillerne om hva de ikke kunne og hva vi kunne hjelpe dem med», sier Jensen til lederstof.dk.

Han sier i intervjuet at han tror det var en øyeåpner for mange av spillerne at det å vise sårbarhet ikke hadde noen negative konsekvenser.

I intervjuet forteller Jensen også at laget jobber mye med to verdier. Det ene er «ordentlighed», at landslaget skal være et godt sted å være. Det andre er at de hyller forskjellighet.

Mennesker kan ikke prestere hvis de ikke føler seg tilpass, sier Jensen.


Powered by Labrador CMS