Ledelse

Studie: De som jobbet mest hjemme og andre steder enn på kontoret var mest stresset

Dét kommer frem i en upublisert studie av arbeid på distanse som er gjort av forskere ved Högskolen i Gävle.

Publisert Sist oppdatert

­Lest om ledelse. I studien er fysisk aktivitet og hjertefrekvens blitt målt hos rundt 300 tjenestemenn i offentlige organisasjoner og private foretak i Sverige.

Videre har forskerne sammenlignet belastningen de dagene tjenestemennene jobbet på kontoret med dager hvor de jobbet utenfor «huset».

Forskerne analyserer fremdeles på resultatene, men har hittil sett at de som jobber lite eller ingenting andre steder enn på kontoret, har høyere hjertefrekvensvariabilitet.

Høy verdier på hjertefrekvensvariabilitet indikerer blant annet god fysisk kondisjon og god evne til å hente seg inn igjen. Lav verdi indikerer at kroppen er stresset.

Dette skriver den svenske arbeidsmiljøavisen Arbetsliv i sin omtale av studien.

De av deltagerne som hadde det dårligst psykisk, som en følge av at de ikke jobbet på kontoret, var de som ikke har valgt det selv. De opplevde også oftere enn andre en konflikt mellom privatliv og arbeidsliv, ifølge funnene i denne studien.

Mange arbeidsgivere har fortsatt å praktisere distansearbeid etter pandemien. Da er det viktig å følge opp medarbeiderne, uttaler forskerne til Arbetsliv.

Finn ut hvordan medarbeiderne har det. Særlig hvis de i stor grad er alene om de oppgavene de skal løse.

Powered by Labrador CMS