Ledelse

Blant favorittene. Helje Solberg, ble tildelt prisen «Årets redaktør» i 2021 av Norsk Redaktørforening. Nå sikter hun mot jobben som kringkastingssjef, men får intern konkurranse fra Vibeke Fürst Haugen.

To kvinner blant tre seriøse kandidater til ny NRK-sjef

Max tre av de 22 søkerne til jobben som ny kringkastingssjef er seriøse kandidater. To av dem er kvinner.

Publisert Sist oppdatert

22 søkere, 20 av dem er menn, skrives det om de som har søkt jobb som ny kringkastingssjef etter Thor Gjermund Eriksen.

Men som til mange offentlige stillinger er søkerlisten er fylt opp med snekkere, arbeidsledige, hjemmeværende og andre, som av ulike årsaker nok synes det er «festlig» å søke på toppjobber i det offentlige. En søker (en mann) er unntatt offentlighet. Det kan tyde på at det er en seriøs kandidat. I så fall er det da maksimum tre reelle kandidater på denne søkerlista. To av dem er kvinner, og begge kommer fra NRK-systemet.

De to er Vibeke Fürst Haugen, direktør for Marienlystdivisjonen, og Helje Solberg, som er nyhetsdirektør.

Fürst Haugen har jobbet i NRK i 28 år og var konstituert kringkastingssjef i en periode i 2020 da Thor Gjermund Eriksen hadde permisjon, skriver Kampanje.

Solberg har på sin side lang erfaring som journalist og leder i VG, der hun jobbet fram til hun ble ansatt i NRK i 2018.

Blant de andre søkerne på listen finner man Resett-redaktør Helge Lurås og Demokratene-leder Geir Ugland Jacobsen. Også en journalist fra avisa Dagen har søkt på jobben.

Stillingen som kringkastingssjef har de siste ni årene vært besatt av Thor Gjermund Eriksen (55). Han varslet i oktober i fjor at han ville gi seg i løpet av 2022.

 
Powered by Labrador CMS