Ledelse

Virke vil ha endringer i momsreglementet

Både Virke og Skattetaten bekrefter at momsfritaket for frivillige gjenbruksbutikker kun gjelder hvis alt som blir solgt er fritatt for moms. Virke mener dette må ryddes opp i.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er noe vi har vært opptatt av, og har spilt inn til Skatteutvalget at de bør se på hvordan momsreglementet kan være en barriere mot sirkulærøkonomi, og slå urimelig ut for frivillig sektor, sier Jarle Hammerstad, leder for bransjepolitikk i Virke til Dagens Perspektiv.

Etter planen skal Skatteutvalget foreta en helhetlig gjennomgang av skattesystemet. Utvalget skal vurdere hvordan vi kan ivareta sentrale utviklingstrekk, som teknologiutvikling, omstilling til grønn vekst, digitalisering og globalisering. Skatteutvalget var opprinnelig oppnevnt av Solberg-regjeringen, og har blitt videreført av den nye regjeringen.

Virke mener at det trengs en opprydning med hensyn til sirkulær økonomi og hvordan dagens momsregler slår inn her.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS