Ledelse

Ledelseekspertene og organisasjonspsykologene Gitte og Thomas Nesset Midelfart er aktuelle med boka «Kjære leder».

Dette gjør nesten ingen ledere: – Du må forstå hvordan du påvirker dem du skal lede

En god blanding av personlighetstester og intervjuer med ansatte om hvordan din lederstil påvirker dem, skaper en god indikator på hvordan du er som leder, mener organisasjonspsykologene Thomas og Gitte Nesset Midelfart.

Publisert Sist oppdatert

Ledelseekspertene og organisasjonspsykologene Thomas Midelfart og Gitte Nesset Midelfart, som blant annet er kjent fra spalten «Lederlivet» i Dagens Næringsliv, har gitt ut boken «Kjære leder». Der skriver de blant annet om hvordan man kan få motiverte og trygge medarbeidere.

Å bygge gode relasjoner til folkene sine er alfa omega, ifølge ekspertene. Dette gjør man ved å vise tillit til medarbeiderne gjennom å gi dem handlingsrom, være tilgjengelige, vise at man stoler på vurderingene de gjør og vise at selv om de gjør feilvurderinger, så går det bra. I boken viser de til en studie som viser at tillit har en direkte påvirkning på resultatene til selskapet – i positiv forstand.

– Ledere burde være opptatt av hvilken virkning de har på andre. De må forstå hvilken effekt de har på dem man leder, hva det er lederen gjør som er viktig å fortsette å gjøre og hva man kan justere, sier Thomas Midelfart.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS