Ledelse

Når Sam Altman ankommer et eller annet sted i disse dager, skaper han oppmerksomhet. I løpet av et drøyt halvår har 38-åringen blir en verdensstjerne.

Hjernen bak ChatGPT: Frykter mareritt, men satser alt på drømmen

Han fikk sin første PC som åtteåring. 30 år senere sitter ‘prepperen’, vegetarianeren, skole-dropout’en og tech-gründeren Sam Altman i førersetet for den siste og hittil raskest spredte teknologiske revolusjonen i historien – kunstig intelligens.

Publisert Sist oppdatert

­

Han mener kjernekraft er løsningen både for klimakrisen og verdens energibehov. Og han vil ha borgerlønn til alle – i hele verden. Han er også en sterk støttespiller for det demokratiske partiet i USA, og i 2018 vurderte han en dog å sikte seg inn på guvernørstolen i California.

Det gikk ikke så bra. Istedenfor donerte han 250.000 dollar til Biden-kampanjen før presidentvalget i 2020. Men det har gått bedre med selskapet han startet i for sju år siden, OpenAI – som da de lanserte ChatGPT i fjor høst brått ble verdens største snakkis.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS