Ledelse

Fotballpresident Live Klaveness i ilden under Fifa-kongressen i Qatar 31. mars 2022. Talen hennes der er kåret til «Årets tale».

Lise Klaveness' Fifa-opprør kåret til den aller beste talen

Fotballpresident Lise Klaveness er vinneren i nyvinningen «Årets tale». Hun gir også tre råd om hvordan du kan skape endring ved hjelp av ord.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld delte kulturminister Lubna Jaffery ut prisen i Kulturhuset i Bergen, men der var ikke Klaveness til stede. Hun befant seg på jobb for Fotballforbundet i nettopp Doha i Qatar, der hun holdt vinnertalen 31. mars 2022. Den ga henne også Fritt Ords honnørpris for 2022, «for sin modige og direkte tale om menneskerettighetsbrudd og diskriminering, på kongressen til det internasjonale fotballforbundet Fifa». Talen vakte oppsikt over hele verden.

Prisen «Årets tale» deles ut av «Ta ordet», utviklet og organisert av retorikkgruppen ved informasjons- og medievitenskap på Universitetet i Bergen, med retorikkprofessor Jens E. Kjeldsen i spissen. Dette er den aller første prisutdelingen, og den dekker perioden fra 1. januar 2022 til 1.november 2023.

Klaveness’ beste råd

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS