Ledelse

– Selv om vi har mye sikkerhet i Norge, lønner det seg faktisk å få høyere bonuser fordi man har levert på langtidsmålene til selskapet i det lange løp. De blir direkte påvirker av resultatene til selskapet, sier Rosie Reiersrud.

Lønnsrapport: Toppledere tjener minst i Norge, men har flest kvinnelige ledere

­En fersk lønnsrapport fra Korn Ferry viser at ledere i de nordiske landene har de høyeste grunnlønnene, mens en stor del av lønnen til ledere i Storbritannia og Finland består av bonuser og langtidsinsentiver.

Publisert Sist oppdatert

Korn Ferry har samlet lønnsdata fra kundene sine som utgjør 2,6 millioner ansatte fra 7.000 til 8.000 selskaper fordelt på 250 land. I Norge er det 311 selskaper som er representert fordelt på 17 sektorer i offentlig og privat.

I topplederrapporten går det frem at de nordiske landene har de høyeste grunnlønnene, mens en stor del av lønnen til ledere i Storbritannia og Finland består av bonuser og langtidsinsentiver.

– I Norden har vi mye mer sikkerhet i lønningene, mens i Storbritannia påvirkers lønnen til ledere av hvor bra selskaper gjør det. Selv om grunnlønnen utgjør den største delen av totallønnen til norske ledere, er den også den minste i kroner og ører. Årsaken til det er at det er veldig små forskjeller mellom de best betalte og dårligst betalte i Norge, sier Rosie Reiersrud fra Korn Ferry under lanseringen til HR Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS