Ledelse

TV 2-sjef Olav T. Sandnes foran TV 2s nye logo, som ble tatt i bruk på mediehusets plattformer i 2021.

TV2-sjef Olav T. Sandnes: Vil sørge for at leirbålet ikke slukkes

Sjefen for TV 2, Olav T Sandnes, vil beholde sammenhengen og tilliten i det norske felleskapet, det han kaller «leirbålet». Trusselen, mener han, kommer blant annet fra tillitsnedbrytende falske nyheter.

Publisert Sist oppdatert

­– Hva jeg synes er mest underkommunisert i vårt samfunn? Kanskje det faktum at vi nå er i begynnelsen av en tidsalder med falske nyheter av en type vi aldri har sett før. Jeg tenker på AI-teknologi. Vi er i en generasjon der vi har kunnet tro på det vi har sett. Det privilegiet kommer ikke den oppvoksende generasjon til å ha, sier Sandnes.

– Det finnes hele «troll-fabrikker» som produserer propaganda, og som de færrest kjenner til eller tenker over. De har lenge produsert fiktive sosiale medier profiler og falske nyheter, men nå kan de også lage filmer hvor personer tilsynelatende sier noe de aldri har sagt. De kan lage kopier av virkelige personer som ser helt livaktige ut. Du kan se en filmsnutt på nettet og tro det er reelt, men det er manipulasjon, sier TV 2-sjefen.

– Med dette følger et nytt våpenkappløp, som handler om teknologi. Mediene må ha gode teknologiske verktøy for å avdekke deep-fake videoer. Hvis ikke blir det vanskelig å rapportere rettmessig og sannferdig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS