Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte ville inngå fristillingsavtaler med egen ledergruppe. Det er ikke ulovlig, mener arbeidsrettsadvokat.

Arbeidsrettsekspert: – Kan ikke se at Nav-sjefen har gjort noe ulovlig

– Jeg kan ikke se at Nav-direktør Hans Christian Holte har gjort noe ulovlig overfor egen ledergruppe. Om det var klokt, er imidlertid et annet spørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Det sier leder i arbeidsrettsavdelingen til Advokatfirmaet Føyen Preben Mo til Dagens Perspektiv.

Nav-direktør Hans Christian Holte har fått mye kritikk den siste uken, fordi han i februar i år ville inngå en egen «fristillingsavtale med de ni direktørene han har i sin egen toppledergruppe. Avtalene gikk ifølge Aftenposten ut på direktørene sier ifra seg stillingene sine som direktører. I praksis kunne hele den nåværende toppledelsen i Nav blitt historie ved nyttår – unntatt Holte selv. I tillegg ville lederne fått direktørlønn videre, også om de ikke skulle fortsette som direktører.

Da flere i ledergruppen motsatte seg å gå med på dette, trakk Holte tilbake avtalene etter noen dager.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS