Ledelse

Sylvi Listhaug (Frp) fikk klar beskjed om at hun ikke lenger hadde Stortingets tillit.

Den umulige tilliten

Tillit er like viktig som før, men mye vanskeligere å oppnå, skal vi tro ekspertene.

Publisert Sist oppdatert

Tillitsbegrepet har blitt slengt rundt i hytt og vær det siste halvåret. Siv Jensen hadde ikke tillit til Christine Meyer. Opposisjonen og KrF hadde ikke tillit til daværende stortingspresident Olemic Thommesen, og Rødt satte like godt i gang mistillitsforslag til Sylvi Listhaug, og vi vet enden på den historien. Senterpartiet stiller spørsmål ved om de kan ha tillit til hyttetur-folket. Og hvem har egentlig Torbjørn Røe Isaksen tillit til i Innovasjon Norge?

Den siste uken har dessuten intern tillit blitt et tema i Malkenes-saken. For på den ene siden av debatten sitter Astrid Søgnen som direktør i utdanningsetaten i Oslo. Hun håndhever opplæringsloven § 9 A-5, som sier at skolen har aktivitetsplikt hvis noen som arbeider på skolen krenker en elev. 61 lærere har blitt gransket for krenking av elever siden innføringen av denne paragrafen. Lærerne på sin side mener at dette handler om ytringsfrihet og systemkritikk. Det ligger en fryktkultur i bunn, mener lærerne. Det motsatte av tillit. SVs Inga Marte Thorkildsen, byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, er en stor tilhenger av tillitsbasert ledelse, så da kaller hun inn til seminar om nettopp tillit.

Tre aspekter av tillit

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS