Både private og offentlige virksomheter i hele Europa har mange spørsmål om kunstig intelligens. En ny rapport søker å gi noen svar.

Dette er KI-spørsmålene ledere vil ha svar på

Dette er svar som gjelder nå, men kanskje ikke neste år.

Publisert Sist oppdatert

Konsulentselskapet Sopra Steria jobber med både private og offentlige virksomheter, og med ulike problemstillinger som diskuteres av ledere i flere land – blant annet knyttet til kunstig intelligens.

Nå har de laget en rapport om hva virksomheter trenger svar på om kunstig intelligens, basert på spørsmål og samtaler med en rekke ledere i flere land.

– Vi ser at mange av spørsmålene vi får knyttet til kunstig intelligens går igjen hos ledere i flere virksomheter. Derfor har KI-eksperter i Sopra Steria-gruppen svart ut spørsmålene i en egen rapport vi håper er nyttig for ledere i ulike sektorer, skriver Caspar Lund, leder for kunstig intelligens i Sopra Steria, til Dagens Perspektiv i en e-post.

– Det gjelder for norske ledere å ta grep nå, for å unngå å bli hengende etter, sier han.

Caspar Lund, leder for kunstig intelligens i Sopra Steria opplever at mange ledere lurer på mye av det samme, når det kommer til KI.

KI-landskapet forandrer seg raskt, så svarene vi kommer med i denne rapporten har en relativt kort levetid

KI-spørsmål fra ledere

Spørsmålene i rapporten kommer fra samtaler med ulike ledere i både private og offentlige virksomheter i flere land, heter det i en melding fra Sopra Steria.

Er KI bare en hype? • Hvordan setter vi sammen et effektivt KI-team? • Trenger man egentlig en Chief AI Officer (CAO) • Må virksomheten ha en KI-strategi for å komme i gang? • Hvordan gjøre dataene klare for KI • Hva er beste praksis for å skalere KI?

– KI-landskapet forandrer seg raskt, så svarene vi kommer med i denne rapporten har en relativt kort levetid. Derfor vil vi komme med oppdaterte versjoner i takt med KI-utviklingen, sier Caspar Lund.

5 KI-råd til ledere

Akkurat nå er det særlig fem råd norske ledere bør merke seg ifølge Sopra Steria:

  1. Sett KI på dagsorden og utfordre lederteamet ditt til å utforske potensialet til å bli mer effektive og innovative ved hjelp av kunstig intelligens.
  2. Behandle og administrere data som en verdifull ressurs, akkurat som økonomiske ressurser. Dette inkluderer både personopplysninger, forretningskritisk informasjon og markedssensitiv informasjon.
  3. Sørg for at det blir etablert gode retningslinjer for etisk, ansvarlig og sikker bruk av KI, og vær oppdatert på alle KI-regelverk.
  4. Invester i KI-opplæring! Oppmuntre til å få kunnskap om KI og til å utstyre både ledere og ansatte med den samme kunnskapen.
  5. Erkjenn at KI påvirker sikkerhetstruslene til virksomheten. Sørg derfor for at sikkerhetsstrategien oppdateres jevnlig, etter hvert som KI-landskapet utvikles.
Powered by Labrador CMS