Mee Eline Eriksson, jurist og fagdirektør i NHO Geneo, fotografert utenfor Næringslivets Hus i Oslo.
Etter at Mee Eline Eriksson, jurist og fagdirektør i NHO Geneo, fortalte at hun var blitt avvist av «Styrelisten» i et LinkedIn-innlegg, har responsen vært overveldende.

Kvinner i styrer

Fagdirektør i NHO ble avvist da hun ville registrere seg hos «Styrelisten»

Mee Eline Eriksson, jurist og fagdirektør i NHO Geneo, etterlyser økt bredde i rekrutteringen til styrer. Selv ble hun avvist da hun forsøkte å registrere seg hos «Styrelisten».

Publisert Sist oppdatert

Regjeringens nye lovkrav om kjønnsbalanse i styrer trer i kraft fra og med i år, med en opptrapping fram mot sommeren 2028. Den nye lovens krav er 40 prosent kvinner i styrene, i dag ligger andelen på bare 20 prosent hos aksjeselskapene. 

Selskapene som omfattes av de nye kravene vil trenge flere tusen nye kvinner i styrene.

Mee Eline Eriksson er jurist og fagdirektør i NHO Geneo, som organiserer 2000 bedrifter innenfor helse, velferd og oppvekst. Hun er samfunnsengasjert, og hun ønsker å bidra med den kompetansen hun har i styreverv. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS