Vi misliker å ha store uløste oppgaver hengende over oss – om det er boliglån eller oppgaver på jobben, konstaterer adferdsforskere.

Studie: 

Folk er villige til «å betale» for at de selv kan få fullført en oppgave raskere

Psykologien som ligger bak er overførbar til arbeidsliv og ledelse, ifølge to forskere. 

Lest om arbeidsliv og ledelse. Noe av psykologien som utspiller seg rundt nedbetaling av boliglån kan overføres til arbeidsliv og ledelse, ifølge forskerne Annabelle Roberts og Ayelet Fishbach. 

Roberts er universitetslektor ved University of Texas og studerer beslutningstaking. Fishbach er professor i adferdsøkonomi ved University of Chicago. I en artikkel hos Harvard Business Review skriver de to at mange velger betale ned på boliglånet sitt på et tidlig tidspunkt fremfor å investere pengene sine på en måte som sannsynligvis ville gitt dem større avkastning.

Denne utålmodigheten er et brudd med tradisjonell økonomisk teori, der det antas at folk foretrekker å få penger så fort som mulig og utsette betaling av gjeld så lenge de kan, skriver de.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS