Ledelse
Mari Teigen, leder for Core - senter for likestillingsforskning.
Anita Myklemyr
Forsker Mari Teigen positiv til at lederes lønn påvirkes av måloppnåelse for kjønnsbalanse
– Hvis likestilling kun skal være et felt for gode intensjoner, vil det lett bli det hensynet som må vike i konkurranse med andre hensyn, sier likestillingsforskeren.
«Kvinner i Finans Charter» er et initiativ i finansbransjen som ble startet i 2021, der formålet er å fremme kjønnsbalanse i ledende posisjoner i bransjen. En fremdriftsrapport som de nylig har lagt frem, viser at i 22 av finansforetakene som deltar, får ledergruppa høyere lønn hvis de klarer å få fram flere kvinnelige ledere i selskapet.
Selskapene deltar i initiativet undertegner frivillig på et charter/ et dokument de forplikter seg til å følge opp fire prinsipper. Herunder å gi et medlem i lederteamet et dedikert ansvar for å følge opp arbeidet med kjønnsbalanse og inkludering, samt å sette interne mål for kjønnsbalanse på ledernivåer og i spesialistfunksjoner.
Videre er det et prinsipp at de skal ha en ambisjon om at fremgang mot målene skal reflekteres i godtgjørelsen til virksomhetens lederteam. Årlig status og fremgang skal publiseres på selskapenes hjemmesider.
– Selskapene som har signert charteret er ferdige med å diskutere hvorfor de bør bedre kjønnsbalansen i ledende stillinger. Det de nå er veldig opptatt av, er hvordan de skal få dette til: 'La oss få det gjort', uttalte Turid Solvang, en av initiativtagerne bak «Kvinner i finans charter» nylig til Dagens Perspektiv.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP