Ole Gustav Gjekstad, ny landslagssjef for kvinnelandslaget i håndball 1.januar. Portrett, pressekonferanse
Ole Gustav Gjekstad overtar jobben som ny landslagssjef for kvinnelandslaget i håndball 1.januar.

Gjekstad blir ny landslagssjef

Ole Gustav Gjekstad overtar som trener for kvinnelandslaget i håndball etter Thorir Hergeirsson.

Publisert Sist oppdatert

I begynnelsen av september meddelte Thorir Hergeirsson at han gir seg som landslagstrener, etter 15 år i jobben. I dag annonserte håndballforbundet at det blir Ole Gustav Gjekstad, som i dag er hovedtrener for Odense, som overtar jobben.

Gjekstad tok tre Champions League-titler med Vipers Kristiansand før han tok over det danske klubblaget i 2023. Han har også trent Larvik HK (damer), Drammen HK (herrer) og Norrøna (herrer)

Gjekstad sier i en pressemelding at han vil starte med «å ha en god snakk med Thorir, teamet, spillerne og nøkkelpersoner i forbundet for å få det store bildet og få litt mer informasjon enn jeg har nå».

– Planen er å opprettholde mye av det som allerede er, så får vi se hva som blir nytt – det vet jeg ikke før jeg får gjort en mer grundig analyse, legger han til.

Hatt tett dialog med Hergeirsson

Som trener i flere skandinaviske toppklubber har Gjekstad hatt tett dialog og samarbeid med Hergeirsson. Begge er ifølge Norges håndballforbund opptatt av å skape en felles grunnmur i lagene de leder.

– Jeg er veldig opptatt av kultur – at laget skal ha en god prestasjonskultur og vite hva som ligger i det. Da er det hardt arbeid som ligger i bunn, å ta de tunge løftene og sørge for at alle forstår betydningen av å være en del av et lag, sier Gjekstad i pressemeldingen.

Han understreker viktigheten av å ha god dialog med klubblagene og trenerne, samt oppfølging av spillere. Hergeirsson leder landslaget i EM i desember. 

Gjekstad overtar 1. januar og har kontrakt til 30. juni 2029. 

Overtar etter to involverende trenere

Dagens Perspektiv har tidligere intervjuet Thorir Hergeirsson og hans forgjenger Marit Breivik om hvordan og hvorfor de to over flere tiår har praktisert en utstrakt form for involverende lederskap på landslaget.

Det er en måte å lede og jobbe på som er krevende og tar mye tid, men som har gitt resultater.

De to forteller i intervjuet om metodikken og gir eksempler på hva den innebærer: 

Powered by Labrador CMS