Ledelse
Hvor blir det av topplederne som går av? Ukeavisen Ledelse har snakket med tidligere statsministere, partiledere, konsernsjefer og direktører. På ulikt vis har de alle bidratt for organisasjonene de ledet, også etter sine avganger.
Bildekollasj/NTB scanpix
Hornet på veggen
Hva skjer når toppledere som slutter ikke bryter alle bånd med organisasjonen? Tidligere konsernsjef i Hydro Egil Myklebust, tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, direktør for forskningsrådet Arvid Hallén og Frp-nestor Carl I. Hagen deler erfaringer.
I 2011 sitter Frp-legenden Carl I. Hagen inne på et kontor i pr-firmaet Burson Marsteller. Han har prøvd å bryte med livsverket sitt, etter å ha vært partiformann i 28 år. Nok var nok, og en ny karriere var planlagt. Det skulle vise seg å bli for tøft for ham.
Det er mange som Hagen. Etter lange og suksessfulle lederkarrierer, klarer de ikke helt å bryte helt med sin tidligere jobb, eller å gå en ny vei. Savnet etter resultatene de har oppnådd, medieoppmerksomheten de har fått og behovet for å være der det skjer kan bli for stort. Noen fortsetter som rådgivere, med egne kontorer tett på ledelsen, andre trekker fortsatt i trådene fra styrerommet, mens enkelte i praksis fungerer som en syvende far i huset. Ledere velger også å jobbe mer uformelt i det skjulte, parallelt med sin nye karriere.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP