Ledelse

Fra lanseringen av den nye «Kvinner i Finans Charter»- rapporten. F.v: Nicolai Tangen; sjef i Oljefondet, Mari Teigen leder for Core - senter for likestillingsforskning, Knut Brundtland, Styreleder ABG Sundal Collier, Alexandra Morris, investeringsdirektør Skagen Fondene/styreleder Kvinner i Finans Charter, Siri Kalvig, adm.dir i Nysnø Invest, Jorun Sofie Aartun, journalist Dagens Næringsliv, Turid Solvang, daglig leder FutureBoards og Kvinner i Finans Charter, Idar Kreutzer, direktør - NHO.

I 22 finansforetak får ledergruppa høyere lønn hvis de klarer å få fram flere kvinnelige ledere i selskapet

I alt 66 virksomheter i finansbransjen har signert på at de skal ha tallfestede mål for kjønnsbalanse i ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Rundt én av tre ledere i ledergruppene i finansbransjen er kvinner. Dette er et tall har ligget temmelig stabilt siden 2015, ifølge statistikk fra Finans Norge og SSB. For 2022 var andelen 34 prosent. I 2021 lå den på 33,2 prosent.

Det betyr at det er et stykke igjen til 40 prosent kvinner i ledende stillinger i bransjen; som gjerne er det som regnes som et minimum for at man skal kunne si at man har en balanse mellom kjønnene.

«Kvinner i Finans Charter» jobber for å fremme økt kjønnsbalanse i ledende stillinger og spesialiststillinger i finansbransjen, og la nylig frem sin rapport for 2023.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS