Ledelse

Pomodoro-metoden er oppkalt etter en kjøkken-timer som hadde form som en tomat. Pomodoro betyr tomat på italiensk.

Jobber og tar pauser med Pomodoro-teknikken

Teste en teknikk for å bli mer produktiv på jobben? Denne metoden ble utviklet av Francesco Cirillo på åttitallet, da han ønsket å bli en mer produktiv student.

Publisert Sist oppdatert

­Sintef-forsker Viktoria Stray forsker på det å jobbe sammen to og to, en metode som blant annet brukes av Asgaut Mjølne og Ola Hast i Sparebank 1. Det er mange fordeler med parjobbing, mener de. Les om dette i artikkelen Å jobbe i par beskytter mot forstyrrelser.

Både Viktoria Stray og Asgaut Mjølne og Ola Hast i Sparebank 1 er opptatt av at man må ta gode pauser når man jobber sammen to og to. Dette fordi det å jobbe i par er en intens måte å jobbe på som krever mye konsentrasjon.

Alle tre liker å jobbe og ta pauser etter den såkalte Pomodoro-metoden; med en klokke som teller ned. En metode som like gjerne kan brukes om du jobber alene.

Det var Francesco Cirillo som utviklet metoden på åttitallet for å bli en mer produktiv student:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS