Ledelse
Som faglært kokk har man ikke lært om omfanget av bedriftsøkonomi eller en sunn bærekraftig bedrift, sier Even Ramsvik: – Jeg har måttet lære meg dette selv. Jeg har et kjempestort nettverk av næringslivsledere og andre ressurspersoner, og har sugd til meg av deres erfaring som en svamp.
Anne Valeur.
Kokken som ga avkall på Michelin-stjernen
Even Ramsvik har utvist en kvalitet mange ledere overser. Han ga seg på topp. Han la ned Michelin-restauranten Ylajali.
– Med restauranten Ylajali fikk jeg på en måte huka av en ambisjon. Ylajali, som kom fra Hamsun-karakteren Ylajali, jobbet jeg knallhardt for, den var mitt største mål. Det var den største anerkjennelsen jeg kunne få, det å drive en restaurant frem til en Michelin-restaurant.
Even Ramsvik var kjøkkensjef og eier av topprestauranten Ylajali i Oslo, belønnet med Michelin-stjerne og kåret til en av landets beste restauranter. I 2015 la han ned restauranten. I dag er han en av driverne i firmaet Lava og har bygd opp mer uformelle steder som Smalhans, Sentralen, Brutus, Strand restaurant, The Golden Chimp, Gurken Gurken Gurken Gurken og Barsk Burger.
– Vi er en bedrift i vekst og det er voksesmerter så det holder, men vi er heldigvis oppegående og fulle av sunn fornuft, sier Ramsvik.
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP