Portrett av  Lars Fruergaard Jørgensen, konsernsjef i Novo Nordisk
Konsernsjef Lars Fruergaard Jørgensen har jobbet i Novo Nordisk i hele sitt profesjonelle yrkesliv. Han gikk gradene via ulike lederstillinger før han i 2017 ble toppsjef.

Internasjonal lederprofil: 

Lars Fruergaard Jørgensen er sjef for det globale slankeeventyret til Novo Nordisk

Etterspørselen etter diabetes- og slankemedisin fra Novo Nordisk har eksplodert. Det har gjort det danske legemiddelselskapet til Europas største selskap.

Verdens befolkning blir tykkere. Over én milliard mennesker i verden lever nå med fedme. Det viser en studie NCD Risk Factor Collaboration har gjort i samarbeid med WHO. Studien er publisert i tidsskriftet Lancet.

Ifølge samme studie har fedmen blant voksne mer enn doblet seg på verdensbasis siden 1990, ifølge NTB. Og fedme og overvekt øker som kjent risikoen for en rekke sykdommer; herunder diabetes type 2 og hjerte- og karsykdom.

Dermed er det kanskje ikke så rart at verden kaster seg over antifedme-medisin fra danske Novo Nordisk. Det var heller ingen ulempe for selskapet at de på et tidlig tidspunkt fikk uventet markedsførings-drahjelp av et par amerikanske gigakjendiser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS