Ledelse
Gründeren Cato Lyngøy med en modell av Egget, et lukket fiskeoppdrettsanlegg. (Foto: Otto von Münchow)
Lederspeilet: Gründer Cato Lyngøy fikk ideen sin fra oven
Med et lukket, flytende og eggformet oppdrettsanlegg vil Cato Lyngøy skape en mer bærekraftig oppdrettsnæring.
Gründeren Cato Lyngøy fikk en genial idé. Ideen bygger på en av de mest enkle og geniale formene natur selv har frembrakt. Med et lukket, flytende og eggformet oppdrettsanlegg vil Lyngøy skape en mer bærekraftig næring. Men utviklingen av Egget har vært en ti år lang humpete bakke – som den er for de fleste gründere.
I oppdrettsnæringen har Egget fått mye oppmerksomhet siden det ble lansert for sju år siden. Egget er et nedsenket lukket produksjonsanlegg som skal kunne gi mange fordeler i fiskeoppdrettet. Til nå har Egget bare eksistert i hodet til opphavsmannen og på tegnebrettet, men i løpet av sommeren skal det første pilotanlegget testes i praksis.
– Det er en kjempestor milepæl for oss nå å kunne sette det første Egget i sjøen, å gå fra skrivebordsanalyser og vurderinger til faktisk å få noe i sjøen, uttaler Cato Lyngøy (61) – gründeren og den erfarne veterinæren er mannen bak Egget.
Cato Lyngøy (61)
-
Sivilstand: Gift, 5 voksne sønner, 8 barnebarn
-
Stilling: Daglig leder i Hauge Aqua og Ovum
-
Bosted: Leknes i Alver kommune
-
Utdanning: Veterinærhøgskolen
-
Karrieglimt: Kvalitetsdirektør og biologisk direktør i Pan Fish, teknologidirektør i Marine Harvest Norway
-
Fritid: Det blir ofte kjeledress rundt hus og hytte samt noen fjellturer
Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd
99,- 715,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd
2700,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd
1,- 199,-
KJØP
Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd
2290,-
KJØP