Ledelse

Legg merke til det positive som skjer på jobb

Kanskje gjør det noe med deg?

Publisert Sist oppdatert

En arbeidsdag byr vanligvis på både positive og negative hendelser, men de fleste av oss har en tendens til å være mest opptatt av det negative. Noen strekker det til og med så langt at de bare er opptatt av det negative. Det konstaterer Joyce E. Bono, professor i ledelse ved the University of Florida, og Theresa M. Glomb fra University of Minnesota, i et innlegg hos Harvard Business Review.

Hvis en sjef, eller andre utenforstående, oppfordrer folk til å tenke positivt, kan det bli tatt imot med skepsis, men Bono og Glomb drister seg likevel til å minne om at selv små, positive erfaringer kan påvirke oss positivt. Litt positivt påfyll kan eksempelvis bidra til å redusere så vel stress som hodepine og muskelspenninger.

Siden det, ifølge ekspertene, ikke er naturlig for oss å tenke positivt, kan kanskje denne øvelsen være til hjelp: Bruk fem til ti minutter på slutten av dagen til å skrive ned noen små eller store, personlige eller arbeidsrelaterte ting som du har opplevd som positive i løpet av dagen. Noter deg også hvorfor det ble som det ble.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS