Ledelse

John Flannery (midten) rykket i 2017 opp til toppjobben i General Electric etter at Jeffrey Immelt, som hadde vært sjef i 17 år, gikk av. Flannery satte i gang en omstilling, men de økonomiske resultatene var skuffende. Etter fjorten måneder måtte han gå.

Risikerer dårligere resultater når ringrevene slutter

Lederne som etterfølger toppsjefer som har vært i jobben i ti år eller mer leverer i snitt dårligere resultater enn andre ledere, viser ny, global undersøkelse fra konsulentselskapet Strategy&.

Publisert Sist oppdatert

Tall fra Strategy& for det siste tiåret viser at en toppsjef i de største globale selskapene sitter i fem år i snitt, men noen sitter mye lenger. Tall for de siste femten årene viser at så mange som 19 prosent av alle de topplederne som sluttet, hadde sittet i toppjobben i ti år eller mer.

Medianen var fjorten år, mens noen av disse langdistanseløperne av noen sjefer satt på post i over 20 år (!). Dette gjaldt typisk gründere eller visjonære sjefer som hadde omstilt selskapene, skriver Per-Ola Karlsson, Martha Turner og Peter Gassmann i Strategy&-artikkelen «Succeeding the long-serving legend in the corner office».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS