Det å ha vært gjennom en alvorlig kreftsykdom, tror Jørgen Pedersen har gjort ham til en bedre leder.

Slik håndterte han kreften som daglig leder

Jørgen Pedersen var nettopp blitt ansatt som ny daglig leder i Vestbo BBL i Bergen. Kort tid etter ble han diagnostisert med kreft og måtte gjennom et lengre sykdomsforløp. Hvordan skulle han forholde seg til resten av organisasjonen?

Publisert

Pedersen måtte avveie med hvor stor åpenhet han ville gå ut om egen sykdom og hvordan den videre kommunikasjonen med spesielt ledergruppen, men også andre ansatte, best kunne ivaretas. Han måtte videre gjøre vurderinger omkring delegering og egen medvirkning da det stod på som verst.

– Da jeg ble syk, hadde vi begynt med en ny strategi, vi hadde laget nye verdier, og vi hadde hatt den første samlingen med alle ansatte. Vi var klare til å vedta en endelig strategi, og skulle bare kjøre på. Men da, mens vi stod i det, fikk jeg diagnosen min, forteller Pedersen.

– Jeg var kommet i en posisjon der jeg kunne påvirke, men da jeg ble syk, måtte jeg spørre meg selv, i hvert fall de første ukene: Blir det noe av? Er jeg her om tre uker?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS