Thorir Hergeirsson på pressekonferansen til Norges Håndballforbund på Ullevaal Stadion. Hergeirsson tar ikke en ny periode som landslagssjef for håndballjentene.

Thorir Hergeirsson gir seg som sjef for håndballandslaget

Islendingen har vært hovedtrener for kvinnelandslaget i hele 15 år, og var før det Marit Breiviks medtrener.

Publisert Sist oppdatert

På dagens pressekonferanse om avgangen fortalte Thorir Hergeirsson at han tok avgjørelsen da han hadde et par uker ferie etter årets OL.

Håndballjentene tok gull i OL i Paris, og har i Hergeirssons tid som sanket OL-gull også tidligere; i 2008 og 2012. 

Med Hergeirsson som landslagssjef har håndballjentene så langt vunnet 10 mesterskapstitler totalt – fem EM, tre VM og to OL.

Thorir Hergeirsson går av som landslagssjef når kontrakten utløper ved årsskiftet, skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding

EM i Østerrike/Sveits/Ungarn i desember blir dermed hans siste som hovedansvarlig for håndballjentene.

– Lyst til å gjøre noe annet

– Jeg har kanskje 10-12 år igjen av yrkeslivet, og har lyst til å gjøre noe annet. Jeg har vært i håndballen på elitenivå siden begynnelsen av 1990-tallet, og det er en tid for alt. Det er riktig å avslutte etter EM i desember, uttaler Hergeirsson i pressemeldingen, og fortsetter: 

– Samtidig vil da en ny trener og et nytt team få en fireårsperiode, og det synes jeg er fair. Det har Norges Håndballforbund (NHF) alltid vært opptatt av, og det støtter jeg. 

Kjent for sitt involverende lederskap

Thorir Hergeirsson og hans forgjenger Marit Breivik har vært kjent for å praktisere involverende lederskap på høyt nivå – i flere tiår tilsammen. 

Det er et tidkrevende, men det har gitt resultater.

Før OL intervjuet Dagens Perspektiv dem begge om denne måten å jobbe på. Hvordan de har gått fram i det daglige arbeidet - muligheter og utfordringer, og hvorfor de har valgt denne tilnærmingen til lederskap.

Hergeirsson sier i intervjuet at det er tre hovedgrunner til å involvere:

– Det handler om å bygge og forsterke eierskapet til det man holder på med, det handler om kunnskapsutvikling og læring gjennom deling – og det er inspirerende. Som leder/trener lærer du mye av og om spillerne i disse prosessene.

Powered by Labrador CMS