En daglig leder har langt svakere stillingsvern enn andre ansatte. Årsaken er åpenbar – dersom en daglig leder gjør alvorlige feil eller ikke fungerer i sin rolle, så kan det ha store negative konsekvenser for hele virksomheten.

Toppledere har svakere stillingsvern: Dette skal til for å gi sjefen sparken

Uenighet med styret, svake resultater eller et dårlig arbeidsmiljø. Det skal ikke mer til før den daglige lederen i en virksomhet må ta sin hatt og gå.

I boken «De vanskelige personalsakene» gir advokatene Nicolai Skarning, Catriona Vågen McIntyre og Pernille Brusdal en praktisk veiledning om hvordan arbeidsgivere bør gå fram når ulike «vanskelige samtaler» med medarbeidere er påkrevet. Varsling, omplassering og oppsigelse er blant temaene som gjennomgås. 

Ett av kapitlene i boken omhandler «Oppsigelse av daglig leder» – her får man en oppskrift på hvordan man som styre bør gå fram dersom man av en eller annen grunn ønsker å bytte ut toppsjefen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS