Ledelse

Treig idémyldring fungerer best

Hele teamet i et rom, teamlederen framme med tusj og tavle, alle slenger ut det første som faller dem inn av ideer. Klassisk brainstorming, men spesielt effektivt er det ikke.

Publisert Sist oppdatert

Teamet har en utfordring. Hva gjør du? Samler teamet, kaster ut ideer. Ingenting er for absurd, ingen spørsmål er dumme. God gammeldags brainstorming. Men fungerer det? Sannsynligvis ikke. Studier viser at denne typen idémyldring genererer færre ideer enn hva teamet hadde fått til dersom alle hadde jobbet individuelt i stedet for i en gruppe.

Brainstorming i en gruppe gjør at det oppstår et produktivitetstap. Ideene man kommer fram til i grupper en tendens til å bli likere enn dersom man idémyldret for seg selv. Man blir påvirket av andre sine ideer, og begynner å tenke i de samme banene selv.

Får man tid til å tenke kreativt om problemløsning alene, er det en større sannsynlighet for at man velger en egen og unik sti.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS