Ledelse

Ulempen ved å ha en plan B

Har du en plan B, fører det til at du legger mindre innsats i å nå hovedmålet, viser Wharton-studie.

Publisert Sist oppdatert

Konsekvensen kan bli at det er mindre sannsynlig at du faktisk når det opprinneligge målet ditt. Det viser en serie eksperimenter gjort av Jihae Shin, tidligere doktorgradstudent ved Wharton - nå professor ved University of Wisconsin, og Wharton-professor Katherine Milkman.

Jo mer spesifikke og detaljerte reserveplanene du lager deg for å sikre deg er, jo større er den negative effekten, ifølge forskerne. Men selv det å overveie en reserveplan, uten å utforme noe konkret, reduserer fokuset på å nå det opprinnelige målet, skriver knowledge@wharton i en omtale av studien.

Nå kan man vanskelig gå gjennom livet uten å ha noen reserveplaner overhodet, men professor Milkman oppfordrer folk til å være mer strategiske når det kommer til når og hvordan de lager en plan B. Et av Wharton-professorens forslag, er at man ikke lager en plan B før man har gjort alt man kan for å nå det opprinnelige målet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS