Ledelse

Vil måle kjønnsbalansen i toppledergrupper

Likestillingsminister Solveig Horne lanserer ny måling hvor det jevnlig skal offentliggjøres hvilke selskaper som har best og dårligst kjønnsbalanse i toppledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Det nye måleinstrumentet skal utarbeides med utgangspunkt i det internasjonale måleverktøyet «Global Gender Balance Scorecard», som allerede er i bruk for å kartlegge kjønnsbalanse i topplederstillinger i de største selskapene i USA, Europa og Asia.

Det er ikke endelig bestemt hva som skal måles, men målingen kommer til å være basert på informasjon fra bedriften som er offentlig tilgjengelig fra før. Målingen vil vise kjønnsbalansen i ledelsen i enkeltselskaper, og målingen skal gå over tid.

– Da ser du veldig tydelig hvilke bedrifter som er flinke, og de som ikke er så gode. Noen står fram som gode eksempler, mens andre har noe strekke seg etter, sier likestillingsminister Solveig Horne (FrP), som var til stede da Institutt for samfunnsforskning og Kjernemiljø for likestillingsforskning (CORE ) i dag lanserte boken «Virkninger av kjønnskvotering i norsk næringsliv».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS