Arbeidsliv

Anne Kalvig orker ikke være professor lenger. Foto: Carina Johansen / NTB

Magne Lerø: Forståelig at Anne Kalvig ikke orker å være professor i Stavanger

Om landets rektorer inntar samme holdning som rektor Klaus Mohn i Stavanger, vil det være flere akademikere som trekker seg fordi de ikke orker å bli herset med over tid.

Publisert Sist oppdatert

­Anne Kalvig orker ikke lenger være professor ved Universitetet i Stavanger. Hun sier opp uten å ha en annen jobb å gå til og oppgir mobbing og svertekampanje som avgjørende i sin skriftlige oppsigelse på flere sider.

Kalvig har vært ansatt ved Universitetet i 25 år og i flere år vært sentral i debatten om kjønnsidentitet. Kalvig hevder at det kun finnes to kjønn og godtar ikke at biologisk fødte menn kaller seg kvinner. Hun vil operere med «han» eller «hun».

Hun hevder at det ikke er forskningsmessig belegg for det syn på kjønnsidentitet som foreningen Fri hevder og som det store flertallet i de politiske miljøet har godtatt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS