Søk her
Sted
Notodden
Søknadsfrist
Kontakt
Kontaktperson
Jostein Forsberg
Stillingstittel
Festivalsjef
Mobil
915 24 503
Kontaktperson
Runar Lia
Stillingstittel
Styreleder
Mobil
932 49 766

Vil du lede Europas viktigste bluesfestival inn i en ny tid?

Daglig leder

Notodden Blues Festival søker ny daglig leder i en 100%, fast stilling med arbeidssted Notodden. Oppstart og lønn etter avtale.

 

Notodden Bluesfestival ble etablert i 1988 og har med høy aktivitet og et rikholdig program gjennom de siste 35 årene befestet sin status som en ledende arena for både norsk og internasjonal blues.

Festivalen arrangeres hvert år den første helgen i august. Med ca. 120 konserter på flere arenaer tar festivalen over bybildet. I tillegg til å lage festival legger Notodden Blues Festival stor vekt på talentutvikling gjennom å arrangere Little Steven’s Blues School for unge musikere, og samarbeid med USN om universitetsutdanning i Blues. NBF eier og drifter Juke Joint Studio i Bok & Blueshuset.

 

NBF driver nasjonalt og internasjonalt utviklingsarbeid gjennom samarbeid med Norsk Blues Union, European Blues Union, amerikanske The Blues Foundation samt vennskapsbyene Clarksdale, Mississippi og Suwalki i Polen.

 

Vi søker nå etter en daglig leder som har visjoner om å ta Notodden Blues Festival og Bluesbyen Notodden inn i fremtiden, med festivalens mangfoldige historie og ambisjoner som fundament.

Du har strategiske lederferdigheter, har gode kommunikasjonsevner, er sterk på prosjektledelse og økonomi og kan skape gode relasjoner til frivillige, samarbeidspartnere og offentlige instanser. Du må gjerne ha erfaring fra kulturlivet eller som arrangør, forhandlingserfaring, og gode digitale ferdigheter.

 

Daglig leder rapporterer til Notodden Blues Festival sitt styre på alle deler av virksomheten, og er ansvarlig for en administrasjon med tre fast ansatte.

 

Kontorsted er Bok- og Blueshuset på Notodden, der vi som medeier deler hus med Notodden Bibliotek, Notodden kino, Live Scenen, Ungdomsklubben, Juke Joint Studio og Notodden kulturskole.

Med en sterk merkevare i ryggen vil du kunne videreutvikle et festivalkonsept for morgendagen.

Du får samarbeide med en kompetent og erfaren administrasjon, kunstnerisk leder og styret. Det er rom for personlig utforming av rollen. I tillegg får du gleden av å bo i en by der festivalen er en viktig identitetsbygger, omgitt av flott natur som innbyr til en rekke friluftsaktiviteter.

 

Vi søker en person som har relevant høyere utdanning (ledelse, økonomi, administrasjon) eller tilsvarende kompetanse og erfaring. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

 

Viktige ansvarsområder:

·        Lede hele festivalorganisasjonen

·        Tett dialog og god arbeidsflyt mellom daglig leder, administrasjon og de frivillige

·        Personal-, budsjett- og økonomiansvar, inklusive oppfølging av avtaleverk

·        Relasjonsutvikling og oppfølging av myndigheter, sponsorer, samarbeidspartnere og andre interessenter

·        Prosjektledelse

·        Samarbeide med nasjonale og internasjonale musikkmiljøer

·        Videreutvikle Europas Beste Bluesopplevelse

·        Ivareta Notodden Blues Festival sine interesser og forpliktelser i Bok- og Blueshuset, herunder forretningsutvikling knyttet til Juke Joint Studio.

 

Stillingen som daglig leder er en 100%, fast stilling med arbeidssted Notodden. Oppstart og lønn etter avtale.

 

Spørsmål om stillingen rettes til:

Styreleder Runar Lia på tlf.: 932 49 766

Festivalsjef Jostein Forsberg på tlf. 91524503.

Om arbeidsgiveren

I trivelige omgivelser i byens sentrum byr Notodden Blues Festival på alt fra små intime klubbkonserter med lokale artister til blues cruise på idylliske Heddalsvannet, kirkekonserter, bandseminar for ungdom og barne- og familiearrangement til store konserter med de største verdensstjernene. Notodden Blues Festival fikk status som norsk Knutepunktfestival for blues i 2007, og i 2010 ble festivalen hedret med "Keeping The Blues Alive Award" for beste internasjonale bluesfestival. KBA deles ut av den internasjonale organisasjonen Blues Foundation i Memphis og regnes som bluesens svar på The Academy Awards. Festival fyller 35 år i 2023.

Listen over blues-, soul og rockestorheter som har opptrådt på Notodden er nærmest uendelig og inkluderer artister som B.B. King, Buddy Guy, ZZ Top, Robert Plant, George Thorogood & The Destroyers, Johnny Winter, Gary Moore, John Mayall, Van Morrison, Koko Taylor, The Black Keys, Dr. John, Solomon Burke, Wilson Pickett, Robert Cray, Otis Rush, m.fl.

Notodden har et levende bluesmiljø gjennom hele året. Hvert år på festivalen så kan du også oppleve Notodden-artister som Kåre Virud Band, Rita Engedalen, Notodden Blues Band, Spoonful of Blues, Lady J & Her Bada Bing Band, Norske Menn i Hus og Hytte, Terry Lehns, m.fl.