nyheter

Politikere vil regulere Telenor

Telenors mediemakt skremmer politikerne. Nå vil de regulere mediegigantens aktivitet.

Publisert Sist oppdatert
Statssekretær Hallvard Ingebrigtsen i Kirke- og kulturdepartementet sier til Mandag Morgen at departementet vil gjennomgå medieeierskapslovgivningen på nytt. Direktør Erik Nord i Telenor Broadcast mener selskapet har sitt på det tørre, og kan ikke se noen grunn til å endre reguleringene.

Dette skriver ukebrevet MandagMorgen.
Med naiv velvillighet fra politikerne og myndighetene har Telenor vokst seg til en mediegigant. Nå blir stadig flere skremt av Telenors mediemakt. Sentrale stortings-politikere vil sette bremsene på. Men de aner ikke hvordan, skriver MandagMorgen.

- Skremmende

-Telenor sitter på alle sider av bordet i norsk medielandskap. Dette skremmer meg, sier Ulf Erik Knudsen, kultur- og mediepolitisk talsmann i Fremskrittspartiet. Han er ikke alene. Stortingspolitikere fra Høyre, Venstre og KrF uttrykker bekymring over Telenors posisjon som både distributør og innholdsleverandør i medie-Norge. Telenors posisjon er unik, sammenlignet med andre tidligere telemonopolister i Europa: Kun i Norge er det gamle televerket tungt inne på eiersiden på så mange medieplattformer.

Vurderer lovgivningen

Powered by Labrador CMS