Samfunnsstyring

Hvert år kastes det mat til den svimlende sum av 12 milliarder kroner, i Norge alene. Foto: Knut Bry | Framtiden i våre hender

Sløyfer egen matkastelov, men går inn for strengere regler mot matsvinn

Krav til grossist og matindustri om å donere mat som ikke blir solgt, og nedprising av mat som nærmer seg holdbarhetsdato, er to av tiltakene som det regjeringsutnevnte matsvinnutvalget har kommet fram til. Men det sløyfet egen matkastelov som oppdragsgiveren hadde bedt om.

Publisert Sist oppdatert

­Utvalget anbefaler altså ikke én særskilt matkastelov, men kommer istedenfor med en «kvast» av forslag som til sammen vil kunne utgjøre en matkastelovgivning, understrekes det i rapporten.

Ett av de mange forslagene til en slik matkastelovgivning inneholder at det bør kreves at matbransjen redegjør for hvordan matsvinnet oppstår og hva man kan gjøre for å unngå det, gjennom en såkalt aktsomhetsnorm (les mer om det i oversikten på slutten av artikkelen).

Rapporten ble overlevert til både klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) og landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) i dag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS