Ledelse

Målene for den norske havvindsatsningen er ambisiøse og kommer fra næringslivet selv. Innen 2030 skal bedriftene ta 10 prosent av det globale havvindmarkedet, en omsetning på rundt 85 milliarder kroner. Foto: Carina Johansen | NTB

Vil bygge et landslag for norsk maritim eksport

En offentlig-privat satsing med ti tiltak skal få fart på norsk maritim eksport – og øke inntektene for skipsverft, utstyrs- og tjenesteprodusentene med 50 prosent innen 2030. – Vi skal bygge landslaget for norsk maritim eksport, lover bransjedirektør Stål Heggelund i Norsk Industri.

Publisert Sist oppdatert

­I forrige uke lanserte regjeringen den andre delen av sin storsatsing «Hele Norge eksporterer». Det er en eksportreform hvor myndighetene, næringslivet og virkemiddelapparatet vil forene kreftene som skal føre til offensive fremstøt i utlandet.

Den todelte reformen ble presentert av næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) 10. mars 2022. Målet er å øke den norske maritime eksporten utenom olje og gass med 50 prosent innen 2030, altså i løpet av bare åtte år. Samtidig skal de samlede klimagassutslippene kuttes med minst 55 prosent.

Rett tidspunkt for eksportstrategi

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS