Aktuelt

Lise Christoffersen (Ap) sier at partiet vil stemme mot forslaget om lovendringen rundt Navs virkningstidspunkt for uføretrygd.

Ap ber om ny vurdering av Nav-forslag

Arbeiderpartiet sier de må ha flere tall på bordet, for å forsikre seg om at uføretrygdede ikke taper for mye. Nå vil de stemme mot den foreslåtte lovendringen.

Publisert Sist oppdatert

– Når vi ser hvor mye dette faktisk kan dreie seg om, så mener vi at vi må få bedre belyst hva dette betyr for hvem. Her må jo Nav ha statistikk, sier Lise Christoffersen (Ap) til VG.

Har man rett på Arbeidsavklaringspenger (AAP) og det vedtas at man har rett på uføretrygd, er Navs praksis å skyve uføretidspunktet til neste måned, uten å regne ut hvor mye man eventuelt kunne fått i mellomperioden. Men ifølge loven har man rett på uføretrygd fra det tidspunktet det blir vedtatt.

Mandag var et forslag til lovendring om virkningstidspunktet for uføretrygd oppe til behandling på Stortinget.

Enkelte Nav-brukere kan ha tapt flere tusen kroner på praksisen. Christoffersen mener at konsekvensene for forskjellige grupper ikke har kommet tydelig fram. Det fører til at Ap tirsdag vil stemme mot deler av innstillingen, selv om den i utgangspunktet var enstemmig.

– Det vi har sagt er at vi kommer til å stemme mot dette, og vi har bedt om at vi får en ny vurdering som viser hvem dette gjelder. Ikke bare gjennomsnittstall for hele brukergruppen, men delt inn i brukergrupper, sier Lise Christoffersen til avisen.

Powered by Labrador CMS