Adobe rammet av hackere – kundedata stjålet

Publisert: 4. oktober 2013 kl 10.02
Oppdatert: 4. oktober 2013 kl 10.02

Adobe rapporterer om et såkalt sofistikert cyberangrep på sitt nettverk, der hackere har skaffet seg uautorisert tilgang på konfidensiell kundeinformasjon. Dette gjelder blant annet ID og krypterte passord.

Ifølge selskapet skal hackingen ha hatt innvirkning på rundt 2,9 millioner kunder over hele verden, skriver macworld.com.

Informasjonen hackerne har fått tilgang på inkluderer navn, krypterte betalingskortnumre, utløpsdatoer og bestillingsinformasjon. Adobe tror imidlertid ikke at hackerne har fjernet slik informasjon fra bedriftens systemer.

Sikkerhetsbristen omfatter også kildekoden til en rekke produkter, som Acrobat, ColdFusion, Builder med mer, ifølge selskapet.

I tillegg til å kontakte rettslig hjelp, sier Adobe at selskapet tilbakestiller relevante kundepassord. Kundene som ble rammet av datainnbruddet vil få beskjed via e-post, og vil få instruksjoner om å forandre passord. Selskapet råder også disse kundene til å forandre passord på alle nettsteder der de har brukt den samme kunde-ID-en og passordet som på Adobe-kontoen.

Saken fortsetter under annonsen